Op zaterdag 12 augustus 2023 is Zijne Eminentie Metropoliet Athenagoras van België en Exarch van Nederland en Luxemburg ontvangen door Zijne Gelukzaligheid Patriarch Daniel van Roemenië, in diens residentie in Boekarest. Metropoliet Athenagoras was vergezeld van zijn broer, Aartspriester Bernard Peckstadt, en van Aartspriester Sorin Selaru (priester van het Patriarchaat van Roemenië in Brussel).

20230812_201246(0) kopie

Tekst: van de orde van de Heilige Apostel Andreas:

Er had een lang gesprek plaats over de situatie waarin onze Kerk zich vandaag bevindt, maar er werden vooral ook veel herinneringen naar boven gehaald.

20230812_201200(0) kopieAan het einde van de audiëntie ontvingen Metropoliet Athenagoras en Vader Bernard allebei eretekens van de Orde van de Heilige Apostel Andreas, de metropoliet een enkolpion, de priester een borstkruis met de afbeelding van de Eerstgeroepene der Apostelen.

Het Roemeense Patriarchaat,
Luisteren naar de woorden van onze Heer Jezus Christus: “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie vader in de hemel” (Matteüs 5:16) en overtuigd zijn van alle diepe inspanningen en de resultaten van uitzonderlijke activiteiten op verschillende terreinen van het kerkelijk en maatschappelijk leven ter ondersteuning van de Kerk: Op basis van de voorrechten verleend aan de Nieuwe door het Statuut voor de organisatie en werking van de Roemeens-Orthodoxe Kerk en, als teken van Onze waardering en zegen, verlenen wij de Orde van H. Apostel Andrei, Beschermer van Roemenie aan Priester Bernard Peckstadt.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: