DSC_0750kl

Op zondag 23 november 2014 ontvingen wij een nieuwe geschilderde icoon voor onze kerk van de Heilige Porfyrios de nieuwe Heilige wiens Feest wie vieren op 2 december. Deze icoon werd geschilderd door George Farias en zal haar plaats vinden in het Heiligdom van onze kerk te Brugge.

Op het einde van de Goddelijke Liturgie heeft vader Bernard de nieuwe icoon nog gewijd in aanwezigheid van de iconograaf George zijn echtgenote Celine en hun twee zonen Athanase en Gaspar. Wij danken speciaal George voor dit heel mooi werk.

“Van Evia afkomstig en voor allen een oudvader, was de ingewijde in Gods kennis, en van Christus een ware vriend: Laat ons Porfyrius vereren in geloof, die van genade was vervuld van af zijn jeugd. Want bezetenen verlost hij en hij geneest de zieken die gelovig reopen: Eer aan Hem, Die aan u de kracht schonk, eer aan Hem Die u geheiligd heeft, eer aan Hem Die door u, voor allen genezing bewerkt.” Troparion (H. Porfyrios)

“Tot de alheilige temple van de trooster, zozeer geliefd door de reine Moeder Gods en Maagd, tot Porfyrius laat ons zingen uit heel ons hart; want hij bemint en geneest en beschermt allen, en hij bidt dat wij Gods verlichting mogen verkrijgen. Daarom roepen wij: Verheug u Vader Porfyrius.” Kondakion H. Porfyrius


©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: