fc49f188-5507-42be-a412-102445111727Mijn familiebezoek aan België, Brugge, begon op 9 september 2023.  Ik vloog van Juba, de hoofdstad van Zuid-Sudan, naar Istanbul en vervolgens naar Brussel. Daarna reisde ik naar Brugge waar mijn familie woont. Mijn vrouw Carmen Tatiana en onze dochter Justina zijn allebei buren waardoor we elkaar altijd kunnen zien. Onze ontmoetingen concentreerden zich op de vooruitgang van het gezin.

De afgelopen 40 jaar heb ik deelgenomen aan de bevrijding van Soedan die werd afgesloten met een alomvattend vredesakkoord (CPA) dat werd ondertekend door zowel SPLM (SPLA) als de regering van Soedan onder leiding van president Omer Hassan el Beshir. Het einde van de langste oorlog, die bijna 49 jaar duurde, was een zegen voor het volk van Soedan in het bijzonder en voor Afrika in het algemeen.

Mijn bezoek aan België duurde maar 2 weken, wat ik te weinig vond, maar als ik volgend jaar weer kom, zal ik langer dan 2 weken hier verblijven. Mijn indruk over België is dat het een natie is om rekening mee te houden op zoveel aspecten.  Aan de andere kant heb ik gezien dat er hier in Brugge zoveel toeristen te zien zijn terwijl ze genieten van de mooie stad en het uitzicht van de historische gebouwen.

Op mijn tweede zondag bezocht ik de orthodoxe parochie van de HH. Konstantijn en Helena in Brugge waar mijn dochter Justina parochiaan is. Na de Goddelijke Liturgie en gebeden gingen we allen samen naar de parochiezaal om er een te koffie drinken en werd ik verzocht mij voor te stellen aan de parochie. Vader Bernard verwelkomde mij hartelijk en er werd “Nog vele jaren” voor mij gezongen waardoor ik met een blij hart terug naar huis mocht gaan. Met de weinige woorden eindig ik door u allen mijn oprechte waardering en hartelijke groeten over te brengen.

Uw in Christus Eervolle Dr. Achol Marial Deng

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: