Onze deelname aan lichtfront ’14

 OPROEP AAN ONZE JONGEREN

Maak op 17 oktober 2014 deel uit
van een uniek en groots participatief project met 10000 deelnemers.

Aan de jongeren van onze parochies te Brugge en Oostende,

In het kader van 100 jaar Eerste Wereldoorlog, organiseert de Provincie West-Vlaanderen het unieke culturele herdenkingsproject „GoneWest”. Men vraagt onze bijzondere aandacht voor de publieksopener van GoneWest meer bepaald het “LICHTFRONT’14” ofwel de evocatie van de onderwaterzetting van de ijzervlakte op vrijdag 17 oktober 2014.
beeld_lichtfront_c_alex_salinasDeze onderwaterzetting leidde tot de vierjarige stellingoorlog in ons land. Dit momentum van enorme historische en symbolische waarde zal worden herdacht middels een groot participatief evenement met 10000 deelnemers. De deelname van vertegenwoordigers van alle levensbeschouwingen zou voor de Provincie West-Vlaanderen van grote waarde zijn. Deze evocatie zal integraal en rechtstreeks worden uitgezonden op Canvas op 17 oktober 2014 van 19.00u tot 20.30u. Alle andere Belgische zenders zullen de beelden van de captatie bekomen. Ook heel wat prominenten van binnen en buitenland zullen aanwezig zijn.

Men zou ons enorm weten te waarderen indien wij 10 jongeren van minstens 16 jaar uit onze orthodoxe parochies van Brugge en Oostende zouden delegeren om ons te vertegenwoordigen op het lichtfront en om daar ook een fakkel te dragen. Onze orthodoxe delegatie zou samen met andere groepen van de andere erkende Godsdiensten allen plaatsnemen op het Lichtfront langsheen de Ijzer, ter hoogte van de Tervaetebrug in Diksmuide.

We hebben dan ook Patrick Dezillie lector uit onze parochie te Brugge aangesteld als verantwoordelijke en die de groep zal leiden voor dit evenement. We hopen echt dat wij 10 jongeren zullen kunnen motiveren voor deze unieke ervaring van deze belangrijke herdenking van 100 jaar eerste Wereldoorlog.

Graag zouden wij willen vragen dat de geïnteresseerden zich dringend zouden opgeven aan Vader Bernard en dit voor 12 september 2014. Wij hebben van iedere deelnemer nodig die als fakkeldrager participeert zijn : naam, voornaam, adres, mailadres en geboortedatum. Wij moeten de gezamenlijke lijst voor 12 september 2014 doorsturen naar de Provincie West-Vlaanderen.

Lichtfront ’14

Onze delegatie zal met hun fakkels staan ter hoogte

van TERVAETEBRUG te DIKSMUIDE

lichtfront2 

Voor wie gaan wagen heeft afspraak aan de kerk in Brugge

Om 17.00u en kan afspreken met Patrick Dezillie 

(e-mail: patrick.dezillie@kpnmail.nl of tel mobile +32 478 96 09 43)

Patrick heeft nog 4 vrije zitplaatsen.

Indien men een wagen heeft kan men ook daar afspreken en samen rijden!

We verwachten jullie medewerking en vooral jullie deelname!!

504_N_gonewestMETSVO_20140425160542-0

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: