Op zondag 27 januari 2013 heeft onze Metropoliet Panteleimon van België de Diaken Konstantinos Kenanidis tot priester gewijd tijdens de plechtige concelebratie van de Goddelijke Liturgie in onze Kathedraal van de Aartsengelen te Brussel. Namen deel aan deze grootse viering: Hunne Excellenties de Bisschoppen Maximos van Evmenia en Athenagoras van Sinope (hulpbisschoppen van onze Metropoliet) en Bisschop Porfyrios van Neapolis (Kerk van Cyprus), ook priesters en diakens uit binnen- en buitenland.

Diaken Konstantinos tussen zijn Vader en broer priesters

Onder de concelebranten vermelden we graag de namen van de vader de wijdeling, Aartspriester Sava Kenanidis, en Archimandriet Romanaos Kenanidis, broer van de wijdeling. De wijdeling sprak eerst de Metropoliet toe met woorden van grote erkentelijkheid, alsook gericht aan de Bisschoppen Maximos van Evmenia en Athenagoras van Sinope en Aartspriester Stavros Triantafyllou, vicaris generaal van het Aartsbisdom. Ook de Metropoliet sprak woorden van aanmoediging en kracht toe.

Axios! Axios! Axios!

Vader Konstantinos is gehuwd, vader van 3 jonge kinderen en is naast zijn nieuwe taak als prediker van ons Aartsbisdom ook actief in het orthodox godsdienstonderwijs. Hij heeft Theologie gestudeerd aan de Universiteit van Thessaloniki en deze van Straatsburg. Ook in België volgde hij enige tijd lessen aan diverse Universiteiten. Hij behaalde een doctoraat in de Theologie van de Universiteit van Thessaloniki.

Voor meer foto’s: KLIK HIER

 

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: