Op vrijdag 25 januari 2013 kwamen zo’n 100 christenen samen voor de oecumenische gebedsdienst in de Heilig Hartkerk in de Dumortierlaan te Knokke-Heist. Vanuit de anglicaanse, katholieke, protestantse en orthodoxe geloofsgemeenschappen hebben we samen gezongen en gebeden om de eenheid van de christenen.

We waren te gast bij de katholieke geloofsgemeenschap van de Heilig Hartkerk die dit jaar de organisatie van de dienst op zich nam. Het thema van de gebedsweek was immers: ‘Wat verlangt de Heer van ons’ (Micha 6, 6-8).

E.H. Jan Van Wassenhove tijdens zijn homilie

 Voorgangers in de dienst waren; E.H. Jan Van Wassenhoven, E.H. Pradip Smagge, E.H. Willy Snauwaert, E.H. Jan Lavaert, (allen van de Federatie Knokke-Heist),  en E.H. Henk Laridon (voorzitter van de oecumenische studie en gebedsgroep van West-Vlaanderen) (katholieke priesters), Reverend Father Stephen Murray (anglicaans kerk), en Bisschop Athenagoras van Sinope en Priester Bernard Peckstadt (orthodoxe kerk). Dominee Alexander Eberson (protestantse kerk) liet zich op het laatste moment verontschuldigen daar hij zopas vader was geworden.

E.H. Willy Snauwaert verzorgde er de samenzang

Het openingswoord alsook de homilie werd gehouden door de ontvangende katholiele gemeenschap door E.H. Jan Van Wassenhoven. De eerste lezing uit Micha werd gelezen door Father Stephen en de evangelielezing volgens de evangelist Lucas met het Emmaüsverhaal werd gezongen door Vader Bernard. De andere voorbeden en smeekbeden werden verder door de verschillende voorgangers voorgelezen.

De oecumenische viering werd muzikaal begeleid door de orgelist van de Katholieke kerk en dit met samenzang traditie getrouw verzorgd door E.H. Willy Snauwaert.

Na de gebedsdienst was er een gezellige ontmoeting bij een drankje en een koekje.  Moge dit samen bidden ons steeds dichter bij elkaar brengen.

v.l.n.r. E.H. Willy Snauwaert, E.H. Jan Lavaert, Vader Bernard Peckstadt, E.H. Stephen Murray , E.H. Jan Van Wassenhove, Z.E. Bisschop Athenagoras van Sinope, E.H. Pradip Smagge en E.H. Henk Laridon.

Voor meer foto’s: KLIK HIER

 

CategoryUncategorized
©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: