Op zondag 27 januari 2013 op het feest van de overbrenging van de relieken van de Heilige Johannes Chrysostomos, aartsbisschop van Konstantinopel, werd op het einde van de Goddelijke Liturgie Carima samen met haar dochtertje Semiramis in onze kerk voor de eerste kerkgang ontvangen.

Semiramis is op 17 december 2012 geboren te Blankenberge en is het tweede dochtertje van Konstantinos  en Carima Drougos.

De dienares Semiramis wordt in de kerk binnengeleid: in de Naam van de Vader, en van de Zoon en van de Heilige Geest. Amen

“Heer, wij bidden voor uw dienares Carima, die Gij behouden hebt en die nu komt in uw Heilige Kerk.
“Heer onze God, Gij zijt zelf als zuigeling van veertig dagen door Uw reine Moeder naar de Tempel gebracht, en werd gedragen in de armen van de gerechte Simeon.”
“En zegen ook dit kind, dat uit haar geboren is…”. 

“Doe haar opgroeien tot het goede en verdrijf van haar alle vijandige krachten door het teken van Uw Kruis.

“Geef dat het kind de Heilige Doop mag ontvangen tot aandeel van Uw Koninkrijk.”

Wij bidden verder voor Semiramis haar ouders Konstantinos en Carima en verheugen ons in dit blijde gebeuren NOG VELE JAREN! CHRONIA POLLA!

“Nu laat Gij, o Heer, Uw dienaar gaan in vrede naar uw woord. Want mijn ogen hebben uw heil aanschouwd, dat Gij bereid hebt voor het oog van alle volkeren. licht tot verlichting der heidenen, en tot glorie van uw volk Israël.”

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: