Op woensdag 21 maart 2012 woonde Vader Athanasios Karagrigoris samen met zijn echtgenote Presbytera Panayota de Liturgie van de Voorafgewijde Gaven bij in onze kerk te Brugge. Vader Athanasios is geen ongekende van onze parochie. Hij studeerde samen met Bisschop Athenagoras die ook aanwezig was op deze dienst aan de Aristoteles Universiteit van Thessaloniki, meer bepaald aan deTheologische Faculteit.

In het midden Sakis nu Vader Athanasios

Vader Athanasios (ook gekend onder de naam Sakis) kwam ook op bezoek naar Brugge in het prille begin van onze parochie en hielp destijds bij het zingen van de diensten van de Grote Week, in het jaar 1996 en het daaropvolgende jaar, de eerste keren dat we er de Grote Week vierden.

 Twee jaar geleden kwam hij met een medepriester voor ons parochiefeest te Brugge. Deze keer vergezelde hij zijn echtgenote die als arts deelnam aan een congres van intensivisten te Brussel.

Hij maakte van deze gelegenheid gebruik om nogmaals een bezoek te brengen aan onze parochie. We waren heel blij hem terug te zien en hopen elkaar nog dikwijls weer te zien.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: