Op donderdag 22 maart 2012 was er een delegatie van de vereniging Saint Josse Europe die bezoek bracht aan Brugge. Deze vereniging heeft tot doel contacten te leggen met steden en parochies die iets te maken hebben met Sint Joos.

 De groep die ongeveer uit 50 personen bestond kwamen van Saint-Josse-Sur-Mer  (Pas-de-Calais) in Frankrijk en  bezochten Brugge waaronder onze orthodoxe kerk. Ze hadden onder andere onze kerk uitgekozen daar zij eerder gekend stond als de Sint Jooskapel, verwijzend naar deze Heilige.

Bezoek van Saint Josse Europe aan onze kerk

Verder staat aan onze toegangspoort, een baldakijntje met het beeld van Sint-Joos, patroon van de stichting en beschermheilige van de pelgrims. Ook in onze kerk – het vroegere Godhuis Sint Joos – hebben wij nu een fresco aangebracht van deze heilige. Al deze zaken en de hele historiek hieromtrent bracht deze groep naar onze kerk.

 Roger Cornelis uit onze parochie ontving de groep en gaf er een rondleiding en uitleg. De groep was heel tevreden van het bezoek en stuurde ons naderhand veel woorden van dank voor dit bezoek.

 In de namiddag bracht de groep ook een bezoek aan enkele kerken en musea in Brugge, waar zich andere kunstwerken omtrent de Heilige Joos bevinden.

 Het was een hele verrijking voor hen alsook voor ons om met deze vereniging in contact te treden. Voor meer informatie kan u verder in ons boekje hierover lezen.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: