UITNODIGING
XIVe ORTHODOX CONGRES IN WEST-EUROPA
                         25 – 28 mei 2012 te Straatsburg (Frankrijk)

Wij willen u aanmoedigen om deel te nemen aan het 14de Orthodox Congres in West-Europa, dat binnenkort te Straatsburg in Frankrijk plaats heeft.
Het is heel belangrijk om dit orthodox congres in Frankrijk bij te wonen daar wij aldaar de gelegenheid krijgen om zoveel orthodoxen te ontmoeten . Er worden meer dan 600 deelnemers verwacht uit alle landen van West-Europa. Er komen ook delegaties uit Oost-Europa. Deze merkwaardige en belangrijke orthodoxe congressen hebben slechts om de drie jaar plaats. Het is wel uiterst aangeraden om zich in te schrijven voor het volledige  congres.
De deelnameprijs voor 3 overnachtingen en alle maaltijden, en voor de congreskosten zelf is zo laag mogelijk gehouden. Speciale condities kunnen steeds aangevraagd worden in u parochie of aan het congres-secretariaat en worden in alle discretie behandeld, mocht zich een financieel probleem stellen.
Het spiritueel hoogtepunt van het congres zal ongetwijfeld de Liturgische Concelebratie zijn van alle aanwezige Bisschoppen van verschillende jurisdicties, samen met heel wat priesters en diakens.

Als thema voor het congres heeft men gekozen : “DE WAARHEID ZAL U VRIJ MAKEN”
Dit thema zal als volgt behandeld worden.

Vier grote voordrachten zullen gehouden worden door vier uitzonderlijke en boeiende sprekers:

  1. “Vrijheid en waarheid in het leven van de kerk” door Archimandriet Symeon (Frankrijk)
  2. “Ethiek en vrijheid: een Orthodoxe benadering” door Georges Nahas (Libanon)
  3.  “Een Groot en heilig pan-Orthodox Concilie… zonder de gelovigen?  door Noël Ruffieux (Zwitserland)
  4. “Op weg naar de ware vrijheid” door Christos Yannaras (Griekenland).

Naast de vier grote voordrachten zijn gelijklopende kleinere conferenties voorzien in de verschillende zalen. Iedereen mag zijnzaal en onderwerp kiezen. Zo wordt onder meer door voortreffelijke sprekers of teams gehandeld over “Het spiritueel leven vandaag” – “Het parochiaal leven” – “Bio-ethiek” – “Orthodoxe perspectieven”, “Hoe steunen wij elkaar”, “Iconografie” enz. Er zijn ook stands met allerlei nuttige informatie over de Orthodoxie in Europa, een uitgebreide boekenshop en nog veel andere dingen.
In de “cafetaria” kan iedereen mekaar ontmoeten en gezellig samenzitten. Op de orthodoxe congressen maakt men vrienden alover heel Europa, een onschatbare rijkdom. Alleen al voor de vele contacten is het congres zo interessant.
Voor wie zijn kinderen op het congres meebrengt kunnen we meedelen dat een speciale opvang is voorzien, zelfs voor de hele kleintjes.

Voor meer informatie over het congres verwijzen we u naar:  het programma.

Inschrijving kan online via deze web-site van het orthodox Broederschap
Mocht u nog een probleem of vragen hebben, neem gerust contact op met het secretariaat.
Secretariaat van het congres:  Anne Boutot 99, rue de Lourmel F-75015 Parijs

Mogen wij u met aandrang vragen om tijdig in te schrijven voor 15 april 2012. Na 15 april 2012 is accommodatie niet meer gegarandeerd en geld een toeslag van 10%. Vergeten wij niet om samen te bidden voor het welslagen van dit congres.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: