Op zondag 21 juli 2013 zongen we op het einde van de Goddelijke Liturgie – die pontificaal werd gecelebreerd door Bisschop Athenagoras – een Te Deum of Doxologie voor de Nationale Feestdag en de Troonwissel van de Koning van ons land.

Ook dit jaar waren Bisschop Athenagoras en Vader Bernard Peckstadt uitgenodigd door de Gouverneur van de Provincie West-Vlaanderen om deel te hebben aan het Te Deum in de Brugse Sint Salvators-kathedraal. Maar op zondag konden zij moeilijk de Goddelijke Liturgie laten en lieten zich daarom verontschuldigen.

fkbalkon5.jpg.h411.jpg.608Op het einde van de Liturgie zongen ze evenwel een Doxologie of Lofzang aan God voor al het goede dat we van God ontvangen en voor de bescherming van ons land. We houden er speciaal aan – langs deze weg – onze Koning Albert en Koningin Paola te danken voor de 20 jaren dat zij ons land hebben gediend. Tevens willen wij onze nieuwe Koning Filip en Koningin Mathilde feliciteren en wensen wij hen nog vele jaren toe.

Koning Filip en Koningin Mathilde met hun kinderen

Koning Filip en Koningin Mathilde met hun kinderen

Zoals ieder die een nieuwe taak op zich neemt, zal deze gebeurtenis ook een zekere aanpassing vragen, maar wij durven te hopen dat zij deze taak met veel toewijding ter harte zullen neme, voor het welzijn van ons land en diens bevolking.

Nogmaals proficiat aan hen allen! In naam van onze orthodoxe parochie te Brugge.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: