Op zondag 7 juli 2013 ontvingen we in onze kerk te Brugge twee Griekse families komende uit Thessaloniki die op doorreis waren naar Engeland, om daar nog London en het orthodox klooster van de Heilige Johannes de Doper te bezoeken. De twee families samen bestonden uit 15 personen: namelijk het gezin van Petros Dardas en Anna Kofokotsiou en hun 6 kinderen en het gezin van Iosif Katsanevaki en Lito Kofokotsiou en hun 7 kinderen.

Ze namen er eerst deel aan de Pontificale Liturgie voorgegaan door Mgr Athenagoras in concelebratie met Vader Bernard. De twee mama’s, Anna en Lito, zijn reeds lang bevriend met Mgr Athenagoras en Vader Bernard. Hun eerste contacten bij hun eerste bezoek aan België dateert van het jaar 1982!

Ze hebben steeds hun vriendschap onderhouden en Mgr Athenagoras bezocht hen regelmatig tijdens zijn studiejaren in Thessaloniki. Ook Vader Bernard bezocht hen telkens hij in Thessaloniki was en werd er altijd heel hartelijk onthaald.

DSC_0253DSC_0343Na de Goddelijke Liturgie werd hen een broederlijk gastmaal aangeboden in onze parochiezaal, waarna ze dan rondgeleid werden in het pittoreske Brugge.

Ze hebben genoten van het wederzien en hun bezoek aan onze parochie en de mooie stad Brugge. Dank aan allen die ons hielpen voor het onthaal.

 

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: