Konstantinopel – Vice-Premier en Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft donderdagmorgen 5 april 2012, in het kader van zijn bezoek aan Turkije, een bezoek gebracht aan het Oecumenische Patriarchaat van Konstantinopel. De Belgische minister had er een ontmoeting met Zijne Alheiligheid de Oecumenische Patriarch Bartholomeos, de primus inter pares van de Orthodoxe Kerk wereldwijd.

Volgens een communiqué van het Oecumenische Patriarchaat drong minister Reynders er tijdens de ontmoeting op aan om te worden geïnformeerd over de problemen waarmee het Oecumenisch Patriarchaat te kampen heeft.

Daarbij was ook veel aandacht voor de heropening van de Theologische School van Halki. De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan kondigde eind maart de heropening van Halki aan.

Z.A. de Oecumenische Patriarch Bartholomeos en Vice-premier en minister van buitenlandse zaken Didier Reynders

De heropening wordt beschouwd als een symbooldossier voor de godsdienstvrijheid in Turkije. Tijdens het gesprek van de minister met de orthodoxe kerkleider was er ook aandacht voor de inzet van de ‘groene patriarch’ Bartholomeos voor het milieu, evenals de situatie van christenen in het Midden-Oosten.

 

CategoryNieuwsberichten
©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: