Op zondag 20 januari 2013 werd reeds voor de zevende maal in het kader van de Bidweek voor de Eenheid der Christenen in de Sint-Salvatorskathedraal te Brugge een “Oecumenisch Vesperdienst” gehouden.

Dit jaar had men als thema gekozen: “Wat verlangt de Heer van ons?”  –  Micha 6. 6 – 8

Het koor van de kathedraal o.l.v. Ignace Thevelein

Rooms-katholieken, Orthodoxen en Protestanten kwamen in de Kathedraal bijeen om God te loven en te prijzen én om te bidden voor eenheid.

Zo gingen voor: Bisschop Jozef De Kesel, Bisschop van Brugge, E.H. Jan Tilleman E.H. Henk Laridon en E.H. Kurt Priem van de Rooms-Katholieke Kerk, Priester Bernard Peckstadt van de Orthodoxe Kerk en Dominee Frans van de Sar, van de Protestantse Kerk.

Vader Bernard tijdens zijn homilie

Mgr Jozef De Kesel deed er het welkomstwoord en las het slotgebed. Dominee Frans van de Sar en E.H. Jan Tilleman lazen er afgewisseld enkele gebeden voor en Vader Bernard Peckstadt zong het Evangelie en hield er dit jaar de homilie.

Dit alles werd afgewisseld met gezangen opgeluisterd door het kathedraalkoor o.l.v. Ignace Thevelein en ons parochiekoor o.l.v. Stefaan Coudenys.

Het parochiekoor van de orthodoxe parochie van Brugge o.l.v. Stefaan Coudenys

Ondanks het winterweer en de mindere opkomst werd het een heel deugddoende gebedsdienst voor de aanwezigen.

Moge dit samen bidden ons dichter bij elkaar brengen. Nadien werd er nog een glaasje aangeboden onder de toren van de Sint-Salvatorskathedraal en was er nog een broederlijke ontmoeting met de aanwezigen.

Voor meer foto’s: Klik hier

v.l.n.r. Vader Bernard Peckstadt, E.H. Jan Tilleman, Mgr. Jozef De Kesel, Dom Frans van de Sar, E.H. Kurt Priem en E.H. Henk Laridon

CategoryUncategorized
©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: