DSC_0220 kopie

Op Donderdag 21 maart 2019 brachten 27 dames van de Zilveren Passer 14 uit Brugge een bezoek aan de Orthodoxe Kerk in de Ezelstraat 85 te Brugge. Een prachtige locatie in de Brugse binnenstad, die wellicht door menig Bruggeling niet gekend is.

Zij werden er verwelkomd door Vader Bernard Peckstadt, die het ontstaan van de Orthodoxe Kerk toelichtte en wees op de vergelijkingspunten met de Katholieke Kerk. Tot de parochiegemeenschap van Brugge behoren orthodoxen van de meest diverse nationaliteiten zoals Grieken, Syriërs, Russen, Serviërs, Roemenen, Polen, Bulgaren maar ook Belgen. Daarna konden vragen gesteld worden en de dames lieten zich in deze niet onbetuigd.

Om deze interessante namiddag af te sluiten werden zij getrakteerd op een lekkere koffie met bijgaand koekje en werd er nog duchtig nagepraat. Voor wie kennis wil maken met deze bloeiende parochiegemeenschap is dit zeker een aanrader.

Verslag Martine Deman

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: