DSC_0197

Kindercatechese
10 juni 2017

Thema: Over Heiligheid en de Heiligen

DSC_0191Vandaag op 10 juni 2017 hebben wij ons tijdens de kindercatechese heel goed geamuseerd. Het was leuk en plezant om terug samen te zijn met een 8-tal kinderen uit onze parochie!

Het thema van vandaag was de ‘Heiligheid en de Heiligen’. Wat betreft de heiligen in het algemeen. Welke rol hebben de heiligen in de orthodoxe kerk. Dat het woord ‘HEILIG’ iets te maken heeft met (Heel en Zuiver).

Anastasia en Natalia hebben over twee heiligen besproken. De H. Johannes en de H. Polycarpus van Smyrna en werd over een hun leven gesproken. De kinderen hebben ook een filmpje bekeken over de H. Johannes. Het was een heel interessant moment voor de kinderen.

De kindjes hebben ook kleurprenten gekleurd en ze hebben ook hun naam en datum op het blaadje geschreven voor het archief van de kindercatechese. Daarna hebben ze gespeeld. Het spelletje was heel erg leuk. Ze moesten de dingen uit de bijbel voorspelen en de anderen moesten het raden.

Dan was er het leukste moment. Wij hebben samen heel lekkere wafeltjes gegeten en heel lekkere fruitsapjes gedronken. Elk kind kreeg ook een snoepje! joepie!

DSC_0204Vader Bernard heeft de kindjes binnen de kerk gebracht en heeft de heiligen afgebeeld op de fresco’s in de kerk aan de kinderen getoond. Hij heeft een kort woord over de heiligen vertelt. Het meest interessante was dat wij de relikwieën van die heiligen mochten zien en aanraken… zowel de kinderen als de volwassenen waren heel erg enthousiast en content van die leuke inspirerende dag.

Wij hebben samen op zo een mooie zaterdag terug een mooie kindercatechese doorgebracht!

Het team van de kindercatechese: Vader Bernard, Natalia en Anastasia

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: