IMG_0102

In december 2016 werkten in Brussel veertien jongeren van de zeven erkende levensbeschouwingen en religies in ons land mee aan het magazine “Glimp-Lueurs”. Dit magazine is er gekomen op initiatief van de Brusselse staatssecretaris voor gelijke kansen Mevrouw de Minister Bianca Debaets. Deze uitgave stond in het teken van wat er leeft bij jongeren uit de verschillende gemeenschappen.

FullSizeRenderIn navolging hiervan werden deze jongeren uitgenodigd op audiëntie bij Z.M. Koning Filip van België voor een informeel gesprek over inter-religieuse dialoog onder jongeren in Brussel en bij uitbreiding in België. Dit werd georganiseerd op 23 maart 2017, één dag na de herdenking  van de aanslagen in Brussel.

Het was een zeer openhartig en leerrijk gesprek onder de jongeren en er ontstonds al snel een vriendschapsband onder hen.  We hebben er ons dan toe verbonden om verder te werken aan deze inter-religieuse dialoog omdat we ervan overtuigd zijn dat samenleven in éénheid in diversiteit mogelijk moet zijn. De Orthodoxe kerk werd er vertegenwoordigd door Sofia Xenidis en Nicolas Peckstadt van de parochie van Brugge.

IMG_0122

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: