DSC_0399

Op 23 maart 2017 bezochten enkele leerlingen van het Sint-Jozefscollege te Torhout onze Orthodoxe kerk van de Heiligen Konstantijn en Helena te Brugge.

De school benadrukt in de lessen godsdienst het belang van een interreligieuze dialoog. Binnen het kader van deze lessen kiezen wij ervoor om met de leerlingen van het zesde jaar een uitstap te organiseren.

Hierbij brengen de leerlingen een bezoek aan een synagoge en een moskee maar we willen ook het christelijke luik belichten. Zo worden er in Brugge bezoeken gebracht aan het seminarie, aan Symposion, YOT, Sint-Michielsbeweging… en ook aan de Orthodoxe Parochie in Brugge.

De leerlingen waren zeer onder de indruk van het interieur van de orthodoxe kerk. Ze merkten meteen op dat er grote verschillen waren met de katholieke kerken. De vele iconen en fresco’s vonden ze zeer bijzonder. De leerlingen stelden ook vast dat hun kennis van de heiligen eigenlijk zeer beperkt is.

Een woordje uitleg over de splitsing binnen het christendom en de uitleg over het interieur maakten veel duidelijk. Het was een leerrijk bezoek.

Verslag Lien Brabant

DSC_0396

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: