DSC_0389

Bezoek van de Markante dames
van de Brugse binnenstad

Op maandag 12 december 2016 hadden wij als markante dames van de Brugse binnenstad een afspraak met vader Bernard Peckstadt in de Ezelstraat 85. Een aantal dames brachten hun partner mee.

De Orthodoxe Kerk in Brugge bezoeken, als aanloop tot het Kerst gebeuren, leek ons bij de planning van het jaarprogramma een bijzonder goed idee. En gelijk kregen we. Benieuwd en nieuwsgierig stapten we de kerk binnen. De eerste indruk of misschien wel voor een aantal onder ons de tweede of de derde indruk; omdat er reeds bij een andere gelegenheid een bezoekje aan de kerk had plaats gevonden; was een bewonderende stilte.

Een stilte die de stilte vervolgens doorbrak door indrukken met elkaar uit te wisselen. We namen de warme ziel van deze kleurrijke unieke parel in de binnenstad in ons op. Nadat we ons hadden genesteld in de banken gaf Vader Bernard, ons zeer begeesterd een geschiedkundig overzicht zodat wij de stichting van deze kerk beter in de tijd konden plaatsen. Zowel over de hiërarchie binnen de Orthodoxe kerk als over de iconografie had hij het uitvoerig. Wat een zuiverheid, zo puur, zo dicht bij de bron. Het werd een zeer boeiende avond waarvoor we Vader Bernard van harte danken.

Hierbij wensen we de Orthodoxe gemeenschap in de stad maar ook daarbuiten alvast alle goeds toe tijdens deze periode van het jaar.

Hilde Baert

Bestuurslid Markant Brugge Binnenstad

DSC_0392

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: