image4

Bezoek van onze Metropoliet Athenagoras van België aan onze Parochie te Brugge.

image1Op zondag 21 augustus 2016 – de zondag na het Feest van de Onstlaping van de Moeder Gods – hadden wij het bezoek van onze Metropoliet Athenagoras, die voorging in de Pontificale Liturgie.

De Metten werden vooraf gecelebreerd door Vader Bernard, rector van de Parochie. Hebben geconcelebreerd met onze Metropoliet: de Aartspriesters Bernard Peckstadt (Brugge) en Georgios Lekkas, Oikonomos Bart D’Huyvetter, alsook Aartsdiaken Athanasios Toparlakis. Het was een heel mooie en ingetogen Goddelijke Liturgie met de deelname van een menigte gelovigen. Het koor zong er op voortreffelijke wijze o.l.v. van onze koorleider Stefaan Coudenys.

Op het einde van de Goddelijke Liturgie heeft de metropoliet Aartspriester Bernard Peckstadt verheven tot de waardigheid van ‘spirituele vader’, die dus nu ook geroepen is nog meer aandacht te hebben voor de geestelijke begeleiding van onze gelovigen en voor het sacrament van de biecht.

image3Na deze kleine wijding sprak de metropoliet ons allen toe en verwelkomde er heel speciaal Chrysoula Grigoriadou, die in Knokke-Heist woonachtig is en sinds enkele jaren ondergebracht is in een home. Het was de eerste maal dat ze sinds haar opname een Goddelijke Liturgie kon bijwonen.

Hij verwelkomde ook enkele gasten die op bezoek waren, zoals Nektaria Dermitzaki en haar kersverse echtgenoot Georgios, alsook Vader Georgios Lekkas, die werkt op het Kantoor van de Griekse Kerk bij de Europese Unie, en zijn familie.

Hij benadrukte hoe belangrijk het is van actieve orthodoxe christenen te zijn en te blijven en dat wij onze parochie moeten helpen, ieder op zijn manier. De ene in het koor met het zingen van de hemelse hymnen, de andere met het onderhoud van de kerk, onze kinderen en jongeren als acolyten, dienend in het Heiligdom, maar eerst en vooral door waardige gelovigen te zijn die regelmatig de liturgische diensten meevieren.

IMG_8329

Onze metropoliet Athenagoras amen met mevrouw Chrysoula Grigoriadou en de celebrerende priesters

Tenslotte namen onze Metropoliet Athenagoras, alsook de concelebrerende priesters, diakens en gelovigen deel aan de feestelijke agapen, gehouden bij het nieuwe jaar.

 

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: