Op woensdag 11 juni 2014 had voor de derde maal in Brugge een Interkerkelijke Pinkstergebedstocht plaats.  Het initiatief kwam van de Oecumenische Studie- en Werkgroep van West-Vlaanderen. De gebedstocht begon om 19.30u met gebed en zang in de Heilige Basiliuskapel, de Basiliek van het het Heilig bloed, voorgegaan door Eerwaarde Heer Henk Laridon (Rooms-Katholiek) en voorzitter van de studie-en werkgroep van West-Vlaanderen. Tijdens deze dienst was er ook een kort gebed en zegening uitgesproken door Dom. Nick Vande Putte van de Pinkster-gemeenschap.

DSC_0830Vervolgens ging men te voet naar ‘Keerske waar eerst Reverend Father Augustine Nwaekwe (Anglikaanse-Kerk) voorging in een gebedsdienst en er sprak over Pinksteren. Tenslotte werd de dienst in de Protestantse kerk afgesloten door een vertegenwoordiger van de Protestantse kerk die er een korte dienst verzorgde en een duiding gaf over het Pinkster-feest. Dominee Frans van der Sar liet zich verontschuldigen daar hij op dit moment in het buitenland verbleef.DSC_0842

Van het ‘Keerske trok men nadien naar de orthodoxe kerk waar wij een Gebedsdienst bijwoonden voorgegaan door Vader Bernard Peckstadt (Orthodoxe Kerk). Deze gebedsviering werd verzorgd door mooie gezangen welke polyfonisch gezongen werden door het parochiekoor o.l.v. Stefaan Coudenys. De mooie gezangen stonden allen in het teken van Pinksteren. Tijdens deze gebedsdienst gaf Vader Bernard ook een homilie over de Heilige Geest gezien uit orthodox standpunt.

DSC_0851De Pinkster-gebedstocht werd afgerond in de Oecumenische Kapel waar er nog korte dienst was voorgegaan door Eerwaarde Heer Kurt Priem rector van de Kapel. Deze dienst werd afgewisseld door gebed en zang. Nadien werd iedereen een glaasje aangeboden in de parochiezaal van de Orthodoxe parochie, boven de Oecumenische kapel. Mogen wij allen verder de gezamenlijke boodschappers zijn van de Heilige Geest in deze mooie stad Brugge en omliggende streek, waar Hij te vaak en bij zovelen de Grote Onbekende is gebleven.

DSC_0871

Vader Bernard en E.H. Henk Laridon

Tenslotte hopen wij met dit initiatief verder te gaan met hopelijk nog meer deelnemers aan dit heel zinvol initiatief.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: