Op dit moment zijn er in de Balkan, (in Servië en Bosnië) door de grote overstromingen zeker reeds 35 mensen verdronken en ruim dertigduizend slachtoffers die geëvacueerd zijn.

De mensen hebben acuut hulp nodig. Het Rode Kruis redt mensen uit het water en verzorgt opvang. Het Rode Kruis deelt maaltijden, schoon drinkwater, dekens, matrassen en hygiënepaketten uit aan de getroffen bevolking.
De Samenwerkende Hulporganisaties zetten zich gezamenlijk in voor de werving van fondsen voor noodhulp en wederopbouw. Men hoort overal van acties en steun voor het zwaar getroffen Balkan gebied.

2182525Ook wij nemen met onze orthodoxe parochies van Brugge en Oostende het initiatief om in een geest van solidariteit onze steun te leveren voor dit tragisch gebeuren. Wij wilden ook ons figuurlijke en letterlijke steentje bijdragen door aandacht aan de slachtoffers van de ramp in de BALKAN te besteden, waardoor jullie de mogelijkheid kregen om geld te doneren.
Zodoende zullen wij op zondag 1 juni 2014 een extra schaal laten rondgaan tijdens de Goddelijke Liturgie voor de steun aan Servië.
Wie er deze zondag niet bij kan zijn kan  zijn bijdrage storten op onze speciale rekening

“Filoptochos” “Steun voor de armen”.
Rekening: IBAN BE77 4780 3838 6542
BIC: KREDBEBB
met vermelding: “steun overstroming Balkan”

Wij zullen onze ontvangen steun overmaken aan de hulpgroepen
die zich inzetten voor de overstroming in de Balkan.

Bidden wij speciaal voor al deze mensen die getroffen zijn door deze aardbeving.

800_bosnieservie

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: