Op vrijdag 24 januari 2014 kwamen zo’n 70 christenen samen voor de oecumenische gebedsdienst in de Anglikaanse Kerk te Knokke-Heist. Vanuit de anglicaanse, katholieke, protestantse en orthodoxe geloofsgemeenschappen hebben we samen gezongen en gebeden om de eenheid van de christenen.

Dit jaar waren we te gast bij de anglicaanse geloofs-gemeenschap en was het de Protestantse Kerk die dit jaar de organisatie van de dienst op zich nam. Het werd een stemmig en zinvol gebedsmoment met teksten aangereikt door de christenen uit Canada. Het thema ‘Is Christus dan verdeeld?’ (1 Kor. 1,1-17) werd uitvoerig besproken door dominee Alexander Eberson tijdens de homilie.
Unknown-4
Voorgangers in de dienst waren; Dominee Alexander Eberson (protestantse kerk), E.H. Jan Van Wassenhoven, E.H. Pradip Smagge, E.H. Willy Snauwaert, (allen van de Federatie Knokke-Heist), (katholieke priesters), Reverend Father Stephen Murray (anglicaans kerk), en Metropoliet Athenagoras van België en Priester Bernard Peckstadt (orthodoxe kerk).

Unknown-2

Het openingswoord alsook de homilie werd gehouden door de organiserende gemeenschap door Dominee Alexander Eberson. De eerste lezing uit de Korintiërs werd gezongen door Priester Bernard Peckstadt en de evangelielezing volgens de evangelist Marcus met het verhaal van Kafarnaüm werd gelezen door E.H. Jan Van Wassenhoven.

Unknown-5

De samenzang werd traditie getrouw verzorgd door E.H. Willy Snauwaert

De andere voorbeden en smeekbeden werden verder door de verschillende voorgangers voorgelezen. De oecumenische viering werd muzikaal begeleid door de orgelist van de Katholieke kerk en dit met samenzang traditie getrouw verzorgd door E.H. Willy Snauwaert. Het samen zingen en bidden in verbondenheid is een hoopvol teken voor de christenen in Knokke-Heist want we zijn allen van Christus en Christus maakt ons één.

Na de gebedsdienst was er een gezellige ontmoeting bij een drankje en een koekje. Moge dit samen bidden ons steeds dichter bij elkaar brengen. Met heel veel dank aan allen die deze liturgie ondersteunden en ook het gezellig samenzijn achteraf.

DSC_0135

E.H. Willy Snauwaert, E.H. Jan Van Wassenhoven (katholieke kerk, Metropoliet Athenagoras van België (orthodoxe kerk), Dominee Alexander Eberson (protestantse kerk), Priester Bernard Peckstadt (orthodoxe kerk, Reverend Father Stephen Murray (anglicaans kerk) en E.H. Pradip Smagge (katholieke kerk)

Voor meer sfeerbeelden van deze intense oecumenische viering: KLIK HIER

 

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: