Op zaterdag 23 juni 2012 heeft Priester Bernard Peckstadt, rector van onze parochie, in onze kerk en in de schoot van onze Parochie de Heilige Sacramenten van het Doopsel en de Myronzalving toegediend aan Alexandros Tsaoussis woonachtig te Dendermonde.

Alexandros werd geboren te Dendermonde op 6 juli 2011  en is het zoontje van Iany en Inge Tsaoussis-De Cock. Onder de aanwezigen waren de doopouders van Alexandros: Asemia en Marcella Gryllionaki en Alain De Cock.

Alexandros met zijn doopouders Asemia, Marcella en Alain

“Heer onze God, Gij heiligt hen die in U geloven, door de volheid der genaden van het doopbad. Zegen deze dopeling en doe uw zegen neerdalen op haar hoofd. (…) Kom over haar door uw Heilige Geest, zodat zij moge toenemen in jaren en welbehagen bij God en de mensen, en het geluk van Jeruzalem mogen zien alle dagen van haar leven.” (gebed uit de Dooplitanie)        

Wij bidden verder voor Alexandros zijn ouders Iany en Inge, zijn doopouders Asemia, Marcella en Alain en verheugen ons in dit blijde gebeuren. NOG VELE JAREN! CHRONIA POLLA!

 

Groepsfoto op het einde van de Doopviering van Alexandros

De betekenis van deze voor hem genadevolle dag ligt vervat in het volgend gebed:

“Doe het licht van uw aanschijn stralen in zijn hart ten alle tijde. Maak het schild van zijn geloof onoverwinnelijk voor de vijand. Doe hem het kleed der onbederflijkheid dat hij heeft aangedaan rein en onbevlekt bewaren. Behoud in hem ongeschonden het Zegel van de Heilige Geest door uw genade.

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: