Op donderdag 15 maart 2012 bracht de oecumenische groep van Knokke-Heist bezoek aan onze orthodoxe kerk in Brugge.
Het is reeds meer dan 10 jaar dat de vertegenwoordigers van de verschillende kerken van Knokke-Heist een heel goede samenwerking met elkaar hebben. Het is inderdaad sinds 2000 dat ze elk jaar samen een oecumenische viering  houden tijdens de bidweek voor alle christenen.
Sinds vorig jaar kreeg de Protestantse Parochie een nieuwe predikant: Dominee Alexander Eberson; maar ook de Anglicaanse Parochie kreeg een nieuwe priester, namelijk Rev. Stephen Murray. De ideale een gelegenheid om samen met de priesters van de Rooms-katholieke Parochies in Knokke-Heist nog eens een bezoek te brengen aan onze kerk en een gezellig samen zijn te organiseren.
Op deze uitnodiging waren ze allen ingegaan. Waren aanwezig: vanuit de Rooms-katholieke Kerk Priester Jan Van Wassenhoven (Heilig Hartkerk in Knokke), Priester Pradip Smagge (Sint Margaretakerk), Priester Willy Snauwaert (Heilige Familiekerk), alsook Priester Philippe Vanden Driessche (Sint Antoniuskerk). Van de Protestantse Kerk was er Dominee Alexander Eberson en van de Anglicaanse Kerk Rev. Stephan Murray met zijn echtgenote Pleuntje. Onthaal was verzekerd door Bisschop Athenagoras van Sinope, Vader Bernard Peckstadt en diens echtgenote Catherine.
De oecumenische groep werd eerst ontvangen in onze kerk waar ze na het luisteren van enkele orthodoxe gezangen werden ingeleid door een korte uiteenzetting van Vader Bernard. Na hen allen te verwelkomen gaf hij hen een uitleg over de historiek van de orthodoxe parochie alsook een rondleiding in de kerk.
Op het einde van de uiteenzetting ging Bisschop Athenagoras van Sinope voor in een korte Dienst van Nagedachtenis voor de slachtoffers van het busongeval in Zwitserland. Samen baden we er voor de eeuwige rust van zielen van de slachtoffers. Tenslotte namen we nog een groepsfoto in onze kerk.
Na deze dienst was er nog een gezamenlijke maaltijd waar men de gelegenheid had elkaar nog beter te leren kennen. We onderhielden zich over bepaalde zaken die ons in onze respectievelijke Kerken bezighouden. Het was een heel aangename avond en iedereen was van mening dat dit voor herhaling vatbaar is.

Voor meer foto’s van dit bezoek: Klik hier

©2015 Orthodoxe Parochie Brugge.
Top
Zoeken: